1. Bu site çerez kullanmaktadır. Siteyi kullanmaya devam etmeniz halinde çerez kullanımı ile ilgili site koşullarını kabul etmiş sayılırsınız. Daha Fazlasını Öğren.

Çifte Vatandaşlık/doppelte Staatsbürgerschaft Yeni Kanun

Konusu 'Sosyal Konular / Sozial Themen' forumundadır ve avrupali tarafından 19 Eylül 2016 başlatılmıştır.

  1. avrupali Hannoveraner

    Bu konuda hala kafalar biraz karisik bilgilendirme amacli bir konu acma geregi duydum , almanyada cifte vatandaslik kimlerin hakki oldugunu izah etmeye calisacagim.

    Das Abstammungsprinzip
    Ebeveyinlerinden biri alman biri türk olan cocular otomatik olarak cifte vatandas oluyor ve 18 yasina geldigindede bir secim yapmak zorunda kalmiyor. Yani sürekli olarak cifte vatandas olarak kalabiliyor.



    Das Geburtsortsprinzip

    Almanya`da dogan ve hem annesi hem babasi türk olan cocuklar eskiden 18 yasina kadar cifte vatandas olabiliyor , 18 yasindan sonra bir secim yapmak zorunda birakiliyorlardi. 20 Aralik 2014 yilinda CDU ve SPD ortak cikardiklari kanun ile bu cocuklar asagidaki kosullari yerine getirdikleri takdirde , cifte vatandasliklarini sürekli olarak alabiliyor ve hicbir secim yapmak zorunda kalmiyorlar.

    1. Almanya`da dogmus olmak
    2. 8 Yil Almanyada yasamis olmak yada 6 yil almanyada okula gitmis olmak yada almanyada bir meslek egitim zertifikasina yada okul diplomasina sahip olmak.
    Not : Daha önce bir vatandaslik secmis olanlar tekrardan cifte vatandasliga basvurabilecek ancak bu sadece 1990 yilindan sonra doganar icin gecerli.


    slide.jpg
    Son düzenleme: 11 Ocak 2017

Sayfayı Paylaş